SK EN

Správy

Martin Kahanec prednášal na výročnej konferencii Academia Europaea


« Späť k správam

Martin Kahanec prednášal na výročnej konferencii Academia Europaea

Publikované dňa 10. október 2023

story.title

Spoluzakladateľ a vedecký riaditeľ CELSI Martin Kahanec predniesol prednášku na tému "Making Sense of New Economies" na stretnutí triedy "Research Frontiers in the Social and Human Sciences" počas výročnej konferencie Academia Europaea 2023, ktorá sa konala na Ludwig-Maximillian-Universität v Mníchove.

Martin ako predseda sekcie AE "Economics, Business, and Management Sciences" srdečne privítal novozvolených členov svojej sekcie.

Medzi kľúčové poznatky z Kahancovej prednášky patrili postrehy o neustále sa vyvíjajúcom ekonomickom prostredí, ktoré je poháňané technologickými zmenami a inštitucionálnymi posunmi. Patrí k nim celý rad nových ekonomík, od tých, ktoré vznikli v dôsledku digitálneho a ekologického prechodu, cez platformy, blockchain a biotechnológie až po umelú inteligenciu a vesmírnu turistiku. Zdôraznil, že je dôležité prijať tieto zmeny a prispôsobiť sa im, vnímať ich ako príležitosti a zároveň riešiť s nimi spojené výzvy a riziká.

Okrem toho Kahanec vyzdvihol úlohu ekonómie pri chápaní a riešení výziev vznikajúcich v nových ekonomikách a ekonomických interakciách. Zdôraznil potrebu holistického, interdisciplinárneho prístupu založeného na zmiešaných metódach na analýzu komplexných, vzájomne prepojených javov v súčasnom dynamickom ekonomickom prostredí.

 

Newsletter prihlásenie

Prihlasením as na odber, súhlasíte s našimi pravidlami používania.
\